Skip to main content
Èxit d'assistència a la Fira de Pollença 2022

| Premsa

Èxit d'assistència a la Fira de Pollença 2022

La Fira de Pollença 2022, que enguany tingué el 'Me de Pollença' com a protagonista, va rebre centenars de visitants procedents de diferents indrets de Mallorca.

Fa vint anys que la Cooperativa Pagesa de Pollença va apostar per crear un producte local de qualitat amb una marca pròpia. Enguany, ha rebut el distintiu de producte local de la Serra de Tramuntana. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Pollença juntament amb la Cooperativa de Pollença i el Teixit Empresarial de Pollença varen programar tot un seguit d'actes a la Fira que giraren entorn del 'Me de Pollença'.

Primer concurs de "Cuina amb me", en va ser un dels actes i el concurs de millor corral d'ovelles un altre. També cal destacar el concurs de millor exemplar de gall que es va realitzant des de fa un grapat d'anys.

Primer concurs de me fira pollenca

La Mostra d'Artesania


La Mostra d'Artesania de Pollença es va inaugurar el divendres amb homenatge a l'artesà ferrer Jaume Cànaver Suau, 'Colonya'. Des de fa quatre anys, a la Mostra d'Artesania es ret homenatge a un dels artesans que han deixat empremta al municipi de Pollença. Enguany, l'Ajuntament l'homenetjat va ser l'artesà ferrer Jaume Cànaves Suau, en Jaume Colonya (Pollença, 1933 – Palma, 2003). Els artesans varen ocupar l'espai interior de les arcades com ve sent costum i a l'interior del pati l'Espai XX/21. 

A l'Espai XX/21 es varen dur a terme diferents tallers artesanals i també va acollir la primera convocatòria dels Premis XX/21 de disseny, artesania i sostenibilitat adreçat a l'alumnat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.

L'objectiu de la convocatòria d'aquest concurs consisteix a trobar solucions de disseny insòlites i/o originals a partir de les tècniques i eines artesanals, cercant el binomi entre dissenyador i artesà. Es tracta de crear productes innovadors aplicables a la vida quotidiana que serveixin d'inspiració i generin una acceleració en la revolució dels materials. El propòsit és avançar cap a una economia circular que contribueixi a redissenyar l'entorn sota els principis de la regeneració i la reutilització.

El diumenge migdia es varen dur a terme la presentació dels dissenys fets pels alumnes que participen en el I Concurs d'Idees Premis XX/21. Posteriorment, es va procedir a l'entrega dels Premis XX/21 per part de les autoritats municipals. Les guanyadores són Laura Frontera Ferrà amb la seva proposta UC i Teresa Cuennet Mas amb el projecte Ovelleta.

fotos fira pollenca 2022

D'entre els tallers destaca el que va desenvolupar Llanatura sobre l'aproximació a la llana d'ovelles de Mallorca i a la tècnica del feltre humit mitjançant el procés d'enfeltrar un sabó artesanal, ja elaborat, amb llana cardada. En aquest taller, es van mostrar els estris que fan servir per fer enfeltrar d'un sabó artesanal amb llana cardada. Els participants varen poder experimentar el procés de creació d'aquesta peça artesanal i única feta amb llana de diferents colors naturals.


Els directes de la Fira


Amb "Els directes de la Fira" es van omplir de música els carrers i places de Pollença, tant de dia com de nit.

els directes fira pollenca
La passarel·la de moda

Passarella Fira Pollenca
La nota de color d'aquesta Fira la va posar els comerciants amb la passarel·la de moda que es van realitzar en el carrer Major de Pollença i que el va omplir de gom en gom.