Skip to main content

LA FIRA

El quart diumenge després de Sant Lluc, que és dia 18 d'octubre, se celebra la Fira de Pollença, normalment coincideix amb el segon diumenge del mes de novembre. La Fira gaudeix d'una llarga tradició històrica.

Actualment, els dies de fira són el divendres capvespre, el dissabte, el diumenge -dia de la Fira- i el dilluns o segona fira. Ha desaparegut el firó, el dimarts que tancava les festes. Per intentar redreçar la Fira, el 1984 es va crear la primera Fira d'Artesania a l'incomparable marc del claustre de Sant Domingo. De llavors ençà, la Mostra d'Artesania s'ha transformat en un dels trets d’identitat de la Fira de Pollença i ha contribuït de forma notable a la seva recuperació.

Enguany, i per a celebrar el 40 aniversari d’aquesta mostra, també hi haurà espai per a la innovació amb una mostra de disseny i reflexió amb el títol “Repensar disseny, repensar processos”, comissariada per Amarar i Aulets Arquitectes i ubicada a l’església del Claustre. Aquesta serà la primera exposició d’un trienni dedicat a la fusta. Tampoc hi faltaran l’artesania, els productes de km 0 ni la part agroalimentària, enguany encapçalada per les tradicionals matances a la Cooperativa Pagesa.

Per què participar a la Fira?

- És un model de fira pionera en la mostra d'artesania.
- Fa una acurada selecció dels mestres artesans que hi exposen.
- Vetlla per la presència equitativa d'artesans que hi exposen.
- Ofereix la possibilitat de participar en jornades professionals on es combinarà artesania i innovació.
- És una plataforma de promoció dels artesans de Mallorca.

Inscriu-te

Data
De divendres 10 de novembre a dilluns 13 de novembre.

Lloc

Claustre de Sant Domingo

Plaça Major

 Cooperativa Pagesa (C/ de Bartomeu Aloy, devora el pont Romà)

Can Villalonga