Skip to main content
Miquel Cerdà Salas "Norai"

Miquel Cerdà Salas "Norai"

Miquel Cerdà Salas Norai va ser un dels fundadors de la Mostra d’Artesania de Pollença i el primer en encetar un seguit d’homenatges a artesans que es reten cada any a l’entorn de la Fira de Pollença

Miquel Cerdà Salas (1949-2018) fou un artista amb tota l’extensió  de  la  paraula.  Format  a  Palma  i  a Barcelona, destacà com a dibuixant, pintor i escultor de reminiscències cubistes. L’oli, el cartró, el marès, la pedra o el bronze foren les matèries on plasmà la seva particular estètica. Participà en una mostra col·lectiva a Palma el 1968 i va fer la primera exposició individual a Pollença, el seu poble natal, el 1970. En aquest indret fundà les Galeries Norai el 1974, des d’on acabà de projectar a la societat les seves inquietuds i les dels artistes del moment. Una forma de retre tribut a l’important llegat històric de Pollença i de renovar-lo per al futur. D’entre els diversos reconeixements  obtinguts  en vida, cal destacar el Premi Llorenç Cerdà de Pintura i l’Internacional de Pintura i Escultura de Pollença el 1989.

Com va dir el poeta pollencí Miquel Bota el 1980, amb la seva especial poètica,  les  obres  de  Miquel  Cerdà responen “al fonament d’un art progressiu perquè, partint de la història, deixen el llenguatge antic per tal de trobar imatges novelles que puguin suggerir paraules més apropiades a la consciència humana d’avui. És a dir, un art arrelat dins la força tel·lúrica fecunda amb ales esteses cap a la universalitat”.