Skip to main content

MOSTRA DEL SECTOR PRIMARI

EL MÈ DE POLLENÇA FOU EL PROTAGONISTA DE LA FIRA 2022

El sector primari té una presència destacada a la Fira de Pollença. La Cooperativa Pagesa de Pollença hi és present des dels seus inicis amb una mostra de bestiar. Aquest esdeveniment anual permet als pagesos treure profit del seu producte estrella, el Me de Pollença. A la Fira de Pollença del 2022, el Me de Pollença, que ha rebut el distintiu de producte local de la Serra de Tramuntana, va ser protagonista.

Mostra del sector primary Fira de Pollença

L'Ajuntament i la Cooperativa varen preparar un  programa d'actes on va destacar una degustació de productes elaborats a partir del Me de Pollença, i també tres concursos de "Cuina amb Me"; un altre de corrals d'ovelles; i el tercer,  morfològic de galls, on es varen escollir els tres millors exemplars.

La Cooperativa Pagesa de Pollença es va fundar el juliol de 1980 per poder regular el mercat. Actualment, l'entitat compta amb 47 socis i 234 col·laboradors.

L'any 2003, per poder donar millor servei tant als socis com als clients es va construir una nau al costat del polígon industrial, a la carreta que va de Pollença al Port de Pollença, i es va mantenir la botiga ubicada en el casc urbà de Pollença. L'any 2015, es va posar en marxa el Centre de Tipificació de la Cooperativa Ramadera de Pollença.

https://youtu.be/RLxpjsljEEw