Skip to main content
El binomi artesania i disseny serà present a la Fira de Pollença

El binomi artesania i disseny serà present a la Fira de Pollença

 El binomi artesania i disseny és present a la Fira de Pollença des de fa un grapat d'anys. En l'edició del 2019, ambdós sectors varentreballar plegats per confeccionar peces úniques que es varen exposar a l'església del Roser.
Els artesans i els dissenyadors varen demostrar que, a partir del treball conjunt, és possible ser fidels a unes tradicions i a l'hora innovar. Entre els artesans pollencins comptant amb nombrosos exemples com ara Tèxtil Vicenç, un taller tèxtil artesanal dedicat a la fabricació de teles mallorquines conegudes com a robes de llengües, que està treballant amb dissenyadors com ara PabloErroz amb qui ha presentat la col·lecció "Senarseasonal 2022" a la passarel·laMBFWMadrid.
Un altre exemple seria eld'Amalia Purga que s'inspira en les tradicions i les seves arrels gallegues per crear projectes multidisciplinaris per tal de donar visibilitat a col·lectius que compten amb una cultura i una història enriquidora.Amalia Puga va oferir una xerrada sobre el "Model col·laboratiu entre dissenyador i artesà" a l'Espai XX/21 l'any 2021. 
A la Fira de Pollença d'enaguny, aquest binomi ha tornat a ser present en alguns tallers que es varen dur a terme i que varen tenir com a eix d'unió la llana. El 'Me de Pollença' fou el protagonista de la Fira.