Skip to main content
Espai XX/21

Espai XX/21

L'Espai XX/21 és un punt de divulgació que forma part de la Mostra d'Artesania i està ubicat a l'interior del claustre de Sant Domingo.

L'objectiu principal d'aquest nou espai, que es va posar en marxa l'any passat, és oferir una projecció professional del sector artesà a través de xerrades sobre el model col·laboratiu entre dissenyadors i artesans, i sobre la importància de l'economia circular en el món de l'artesania.

I CONCURS D'IDEES PREMIS XX/21

La Fira de Pollença 2022 va tenir com a temàtica central el Me de Pollença. Per aquest motiu, en aquesta primera edició dels Premis XX/21 es va proposar la llana d'ovella com a material a treballar. L'Ajuntament de Pollença va voler fer una aposta decidida per l'ús de matèries primeres locals vinculades al territori i la seva sostenibilitat.

L'Ajuntament organitza la primera convocatòria dels Premis XX/21 de disseny, artesania i sostenibilitat adreçat a l'alumnat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears. 

Diumenge dia 13 de novembre, a les 13.30 h., es va dur a terme la recepció d’autoritats en el claustre de Sant Domingo i, posteriorment, es va realitzar l'entrega de premis del I Concurs d’idees Premis XX/21 de disseny, artesania i sostenibilitat.

L'objectiu d'aquest premis és trobar solucions de disseny insòlites i/o originals a partir de les tècniques i eines artesanals, cercant el binomi entre dissenyador i artesà. Es tracta de crear productes innovadors aplicables a la vida quotidiana que serveixin d'inspiració i generin una acceleració en la revolució dels materials. El propòsit és avançar cap a una economia circular que contribueixi a redissenyar l'entorn sota els principis de la regeneració i la reutilització.

TALLER DE LLANA

Diumenge dia 13, de les 10.30 h a les 12 h, a l'Espai XX/21Llanatura es va fer un taller sobre l'aproximació a la llana d'ovelles de Mallorca i a la tècnica del feltre humit mitjançant el procés d'enfeltrar un sabó artesanal, ja elaborat, amb llana cardada.
En aquest taller, es va donar a conèixer els estris necessaris per realitzar enfeltrar d'un sabó artesanal amb llana cardada. Els participants experimentaran el procés de creació d'aquesta peça artesanal i única feta amb llana de diferents colors naturals.
En finalitzar el taller, els participants es varen emportar el sabó enfeltrat a ca seva. Aquest sabó funciona com a esponja i exfoliant suau natural per cuidar la pell.